Ball: Beneficis per a la Salut

El ball és una gran manera perquè la gent de totes les edats aconsegueixi mantenir-se en forma. A més de ser divertit, el ball té molts beneficis positius per a la salut.

Ajuda al teu cor

El ball és una gran activitat per a aquelles persones amb risc de malalties cardiovasculars. Diversos estudis han demostrat que les persones amb insuficiència cardíaca que van practicar el ball com a exercici, van millorar la salut del seu cor, així com la respiració, i la qualitat de vida de manera significativa.

Pèrdua de pes

La pèrdua de pes és un altre dels beneficis, cal practicar-lo de forma habitual.

Augmenta l’energia

Et sents sense energia durant el dia? Ballar et podria ajudar a recuperar-la. Una investigació publicada a The Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition, va trobar que un programa de ball setmanal podria millorar el rendiment físic i augmentar els nivells d’energia en els adults.

Millora la flexibilitat, força i resistència

La majoria de les classes de ball comencen amb un escalfament que inclou diversos exercicis flexibles d’estiraments.

Quan balles, t’has d’esforçar per aconseguir el rang de moviment de tots els grups musculars. Ballar augmenta la força, obligant als músculs a resistir-se contra el propi pes del cos.

El Ball és un exercici físic, de manera que augmenta la resistència i la capacitat dels músculs per treballar en períodes cada cop més llargs de temps sense fatiga. Ballar regularment, és ideal per millorar la resistència.

Elimina l’estrès i la depressió

S’ha demostrat que un dels beneficis del ball és la millora l’autoestima de l’ alumne.

Un estudi en l’International Journal of Neuroscience va trobar que la teràpia de moviment de la dansa, a part de millorar la depressió, també ho fa amb la psicològica de l’estrès, mitjançant la regulació dels nivells de serotonina i dopamina al cos.

La dansa és una activitat social, ajuda amb els sentiments d’aïllament que pateixen les persones que tenen depressió i les persones grans que viuen soles.